Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.

Om Kosherian

Kosherian Blecher@Co startade sin verksamhet i mars 1996. Innan dess bedrevs kosherförsäljningen hos Konsum Östermalmstorg, där Judiska Församligen (JF) hade 2 st frysskåp. Vi tyckte det var erbarmligt, och kom överens med församlingen att vi skulle starta upp en kosheraffär. På ett tidigt stadium stod det klart att JF ej skulle medverka eller subventionera vår verksamhet till skillnad för övriga kosher butiker i Norden. Vi fick även betala arkitektkostnader, byggnation samt dessutom en marknadsmässig hyra! (Innanför slussen på Nybrogatan 19) Om inte detta var tillräckligt bröt galna kosjukan ut vilket gjorde inköpen till Pesach år 1996 måste desavoueras.

Vi kämpade vidare och vi hävdar att vi har en av Europas bästa och mest välsorterade ”kosherior”. Förutom att fungera som en vanlig affär har vi även tagit upp catering. I vår globala tid är det många affärsmän som kommer till Stockholm och önskar en koshermåltid. Den kan levereras till storföretag  (läs Ericsson, Securitas mfl), men även till restauranger tex Grand Hotel, Wasa Museet, Clarion mfl. I bland kan det hända att 1 person köper 1 kosher smörgås och betalar mer för transporten än för smörgåsen. Notabelt är att vi också har levererat kosher mat till ett antal nobelmiddagar.

När Baijit byggdes tog vi det för givet att vi skulle flytta in där. Vi är över förväntan nöjda med våra nya lokaler.
För att få en riktig bild får ni själva komma in och botanisera bland våra produkter. Är det något du saknar så kanske vi kan ordna det till nästa gång du kommer in.